Dupa ca presa a scris ca noua locuinta a episcopului catolic din orasul german Limburg va costa 31 de milioane de euro, germanii au protestat si i-au cerut demisia de urgenta.

Numele lui Franz-Peter Tebartz-van Elst a aparut, de la inceputul acestei saptamani, in numeroase publicatii importante, fiind acuzat ca isi construieste o casa de zeci de milioane de euro, transmite Deutsche Welle.

Informatia i-a infuriat pe cetatenii din toate colturile Germaniei, care i-au cerut imediat demisia. Episcopul catolic din Limburg s-a aparat intr-un interviu acordat joi importantei publicatii Bild.

Episcopia a anuntat, luni, ca ridicarea noii resedinte a lui van Elst, situata langa Catedrala lui Limburg, va costa 31 de milioane de euro, in conditiile in care inainte ca lucrarile sa inceapa costurile au fost estimate la mai putin de trei milioane de euro, iar in 2010, cand a inceput constructia, pretul final a fost stabilit la 5,5 milioane de euro.

„Inteleg ca oamenii sunt nemultumit de aceasta cifra, dar este vorba despre zece cladiri diferite, unde sunt si birouri. Plus ca trebuie sa tinem cont de o multime de detalii, cum ar fi prezervarea monumentelor”, a declarat Franz-Peter Tebartz-van Elst.

De asemenea, autoritatile germane au fost socate de costurile noii locuinte a episcopului, iar un ONG a cerut chiar interventia Vaticanului.