Opt simpatizanţi comunişti au blocat astăzi calea principesei Margareta şi principelui Radu din România, care au venit la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău pentru a depune flori.

Simpatizanţii comunişti, îmbrăcaţi în haine închise la culoare, le-au interzis reprezentanţilor Casei Regale să depună coroana de flori în faţa Monumentului lui Ştefan cel Mare, aşa cum fac toţi cei care vin să se închine Domnitorului.

Simpatizanţii comunişti au scandat: „Prinţul român în Moldova e străin!”, „Trăiască şi-n florească Republica Moldovenească!” şi „Afară din Moldova!”.

Cu toate acestea, principesa Margareta şi principele Radu din România s-au închinat la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi au pus coroana de flori mai într-o parte, pentru că în mijlocul construcţiei arhitectonice se aflau activiştii comunişti.

Publika.md precizează că principesa Margareta a României şi soţul ei, principele Radu, efectuează o vizită în Moldova între 7 şi 10 octombrie. Reprezentanţii Casei Regale vor merge în mai multe localităţi din ţară. Totodată, ei au vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei şi câteva instituţii de învăţământ. Miercuri, va avea loc un dineu oferit de vicepreşedinţii Parlamentului. În ultima zi de aflare în ţara noastră, reprezentanţii Casei Regale a României se vor întâlni cu mitropolitul Moldovei, Vladimir, şi cu cel al Basarabiei, Petru.

Publika.MD