Consilierul local Claudia Anastase (PSD) consideră că suma de 400.000 de lei alocată pentru extinderea adăpostului de câini comunitari este exagerat de mare, chiar mai mare pe metru pătrat decât cea alocată pentru locuinţele sociale.

Anastase a cerut transferarea a 300.000 de lei de la acest obiectiv pentru dotările din şcoli.

„Este o sumă estimată, dar pentru execuţia acestor lucrări pentru cele 60 de cuşti suplimentare ajungem la un cost de 186 euro/mp, iar la locuinţele de necesitate alocăm 183 de euro/mp”, a spus consilierul local.

„Cred că avem nevoie şi de şcoli şi de locuri la adăpostul pentru câini. Un oraş capitală culturală europeană şi capitală europeană a tineretului trebuie să trateze european chiar şi animalele. Am observat o creştere la marginea oraşului a numărului de câini, aduşi aici din comunele învecinate. Standardele pe care le avem la adăpost este unul european. Această extindere este necesară, iar în urma licitaţiei vom vedea care este suma finală, care va putea fi mai mică cu până la 50% din suma estimată”, a răspuns primarul Emil Boc.

Consilierul local Radu Moisin a menţionat că potrivit datelor Direcţiei Tehnice a Primăriei, estimările Claudiei Anastase sunt eronate, costul amenajării locuinţelor sociale fiind de 280 euro/mp, iar într-o cuşcă nou-amenajată la centrul de ecarisaj intră mai mulţi câini.

„Dacă dorim să fim cu adevărat oraş european trebuie să ne deplasăm la cauza care generează problemele legate de prezenţa câinilor fără stăpân pe stradă.  Aş dori, spre exemplu, să văd o campanie de conştientizare a proprietarilor de câini din oraş şi amenajarea unui centru de sterilizare gratuită, pentru că altfel ar trebui în fiecare an să ne gândim cum să extindem centrele pentru câinii comunitari”, a precizat consilierul local Popa Irimie.


NapocaNews