Peste 100 de clujeni au protestat astăzi, la Cluj-Napoca, pe o ploaie torenţială, împotriva abuzurilor care se produc în localitatea vasluiană Pungeşti, unde compania Chevron intenţionează să exloareze gaze de şist prin fracturare hidraulică.

Manifestanţii au atras atenţia asupra afacerilor ilegale ale primarului cu Chevron, dar şi asupra intervenţiei brutale a jandarmilor asupra ţăranilor care protestau acolo.

S-a scandat „Jos Ponta jos, că eşti un mincinos”, „Lupt, rezist, nu vreau gaze de şist”, „Demisia”, „Nu corporaţia face legislaţia”, „Cinste lor, cinste lor, cinste Vasluienilor”.

Cel puţin cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce jandarmii au încercat să îndepărteze protestatarii de terenul pe care doreşte Chevron să se instaleze. De asemenea, Jandarmeria a blocat şi drumurile pubice din împrejurimi, pentru ca alţi cetăţeni să nu se alăture protestelor.

La Cluj s-a protestat paşnic deşi traficul din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost complet blocat pe parcursul manifestării, însă la Bucureşti se produc la această oră ciocniri între protestatari şi forţele de ordine care ţin departe cetăţenii de ambasada Statelor Unite.

Remintim că astăzi, elevii din Siliştea s-au trezit cu un mesaj afişat pe poarta şcolii, prin care li se interzice să ia parte la proteste.

De asemenea, localnicii au fost anunţaţi că li se va sista plata ajutoarelor sociale dacă mai protestează.