Campania Clujul sustine Expediţia românească Manaslu continuă în această săptămână cu un alt concert de excepţie. Trupa Big Tonez va concerta vineri, 4 octombrie, de la ora 21:00, la Centrala de escaladă, pentru susţinerea celor patru alpinişti clujeni plecaţi să cucerească Vârful Manaslu din Himalaya. Toate încasările din bilete vor fi donate integral Expediţiei Mănăslu 2013. Preţul unui bilet de intrare este de 8,156 lei.

Expediţia Manaslu 2013 a început pe 28 august 2013 şi va dura până la jumătatea lunii octombrie. Reuşita ar reprezenta prima ascensiune a unui vârf de peste 8000 de metri pentru o echipa clujeană şi un record de vârstă pentru cel mai tânăr român pe un vârf de peste 8000 metri (23 ani).

Iată ce mesaj au transmis membrii trupei Big Tonez, prin intermediul NapocaNews:

„Suntem onoraţi să ne implicam intr-un astfel de proiect, întrucat întotdeauna am fost susţinători înfocaţi ai românilor care realizează ceva inedit! Am acceptat invitatţa, fiind impresionaţi de dificultatea ridicată a acestei expediţii, în condiţiile in care cei 4 alpinişti vor încerca să cucerească al optulea vârf ca înălţime din lume fără a avea la ei oxigen. Sperăm să mobilizam clujenii prin muzica pe care o cântăm şi să se strângă o sumă care sa le fie intr-adevar de folos celor 4 în îndeplinirea ţelului lor. Este foarte important să susţinem activităţile sportive de orice fel, şi cu atât mai mult practicarea acestora la un nivel ridicat de performanţă.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare la Centrala de Escaladă (str. Horea, nr.8) , să ascultaţi o muzică de calitate, să savuraţi o băutură la barul din incinta acesteia, şi, mai ales, să susţineţi expediţia celor patru alpinişti clujeni pe vârful Manaslu! Blues on!”

Raul Salagean – Vocals, Electric Guitar
Andi Bejnariu – Lead Guitar
Tudor Rogoz – Bass Guitar
Sorin Filimon – Drums

Proiectul “Expediţia românescă Himalaya, Manaslu 8156” este o iniţiativă ce a reuşit să formeze o echipă din unii dintre cei mai buni alpinişti din Transilvania. Scopul acestei echipe este de a reuşi ascensiunea vârfului Manaslu, ce se înalţă la 8.156 metri deasupra nivelului mării.

Campania „Clujul susţine Expediţia Romanescă Manaslu” este o iniţiativă a comunităţii http://centraladeescalada.ro/ şi a partenerului medical al expediţiei MensSana In CorporeSano (http://menssana-in-corporesano.com/), pentru primii clujeni din istorie care escaladează un vârf de peste 8000 de metri.

NapocaNews