Sora buna cu varza si broccoli, conopida este prezenta in fiecare piata sau camara respectabila. Este delicioasa in ghiveci, mancaruri cu carne sau supa-crema. Se potriveste de minune in borcanele cu muraturi pentru iarna, in otet sau in saramura. Mai presus de toate insa, este un anticancerigen dovedit!

Include cruciferele in dieta ta zilnica

Legumele din familia cruciferelor – conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles – contin substante cu efect anticancerigen. Studiile au aratat influente benefice ale cruciferelor impotriva cancerului de plamani, ficat, colon, san si endometru.

Stop problemelor cardiace!

Pe langa faptul ca protejeaza organismul de aparitia diferitelor forme de cancer, legumele din familia cruciferelor previn bolile cardiovasculare. Motivul este dat de existenta in compozitia acestora a unui compus care scade nivelul de colesterol rau din sange, vinovat de depunerea de grasime pe vasele sangvine, implicit de infarct sau atac cerebral.

Ia aminte!

5 portii de conopida pe saptamana sunt indeajuns pentru a te bucura de beneficiile sale. O portie este echivalentul unei cani.
SECRET: Anumiti fitonutrienti din conopida pot determina oxidarea acesteia in contact cu cutitul sau vasul in care este preparata. Pentru a preveni acest lucru, stropeste cutitul, dar si vasul cu putina zeama de lamaie.

Sursa: Ecusine.ro