Luni, 14 octombrie 2013, Universitatea Babeș-Bolyai a găzduit în Aula Magna (str. M. Kogălniceanu nr. 1), cea de-a VI-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiului Marian Papahagi.

Comisia de evaluare a candidaturilor a desemnat-o câştigătoare pe lect. dr. Corina Anton, de la Universitatea din Bucureşti. Premiul a fost acordat în urma analizei operelor domniei sale. Aceste lucrări se concentrează pe literatura Evului Mediu târziu şi a Renaşterii italiene.

La evenimentul organizat de Universitatea Babeş-Bolyai, Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” din Bucureşti, Centrul Cultural Italian din Cluj şi Consulatul Onorific al Italiei la Cluj, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, au participat ambasadorul Italiei în România, E.S. Diego Brasioli, Preşedintele Senatului UBB, Pr. prof. dr. Ioan Chirilă, directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti, Ezio Peraro.

Premiul Marian Papahagi a fost instituit în anul 2008 în memoria renumitului italienist, critic literar şi traducător prof. dr. Marian Papahagi (1948-1999).