Președintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat, luni, că nu exclude o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, punctând că în această situație „nu se mai poate vorbi de USL”.

Antonescu a fost întrebat dacă reforma constituțională este posibilă până la anul, la alegerile prezidențiale și ce se va întâmpla în situația în care premierul Victor Ponta va candida la acest scrutin, scrie AGERPRES.

„Competiția este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o să candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca să putem candida mai mulți, ca să fie democrație. (…) Apropo de participarea concomitentă a mea și a dl Ponta la alegerile prezidențiale la anul, nu știu. Deocamdată știți care este poziția noastră oficială. Dl Ponta este prim-ministru și pare destul de ocupat, credeți-mă, în această situație, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viața aceasta și în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune, dar nu văd niciun element de dramatism”, a răspuns Antonescu, la o dezbatere organizată la Institutul Polonez de Relații Internaționale.