S-a dus soarele si odata cu el si stralucirea bronzului natural. Adapteaza-ti ritualul de ingrijire a pielii noilor temperaturi scazute, pentru a avea in continuare un ten stralucitor ca vara.

In sezonul rece, trebuie sa ai grija sa iti hidratezi tenul mult mai bine. Daca esti multumita de crema de fata pe care o folosesti in mod curent si nu vrei sa o schimbi cu una mai hranitoare, poti sa folosesti in plus si o crema de noapte, pentru un efect hidratant mai puternic. Nu uita si de masca de fata saptamanala, facuta acasa din ingrediente naturale.

Chiar daca temperaturile sunt scazute, asta nu inseamna ca razele soarelui nu sunt la fel de nocive. De aceea este indicat sa folosesti ziua o crema cu factor de protective solara, mai ales daca obisnuiesti sa petreci mult timp pe afara.

Cand iti speli fata, rezista tentatiei de a folosi apa cat mai calda, mai degraba spala-te cu apa calduta pentru a nu favoriza deshidratarea pielii. La fel este indicat sa procedezi si in cazul cremei de fata, care trebuie sa fie cat mai rece atunci cand o aplici.

Alimentatia in sezonul rece trebuie sa fie bogata in antioxidanti pentru a pastra stralucirea pielii si pentru a-i oferi protectie din interior impotriva agresiunilor cauzate de vreme. Iar ca sa reduci roseata excesiva evita alcoolul, chiar daca uneori iti incalzeste serile reci. Foloseste in schimb cataplasme cu turmeric, lemn dulce, castravete, ghimbir si etract de ceai alb pentru a reduce inflamatiile.

Cel mai simplu sfat de protectie a pielii in sezonul rece este sa ai o garderoba corespunzatoare. Fa-ti o colectie cat mai variata de esarfe, care nu doar iti protejeaza tenul de vant si temperaturile scazute, dar si inveselesc orice tinuta.

Sursa: Cosmopolitan.ro