„Din rația noastră de electricitate, pâine, libertate și de UE să cedăm o parte cetățenilor din Rep. Moldova”, acesta este îndemnul lui Emil Hurezeanu, o reacție la declarația Nataliei Gherman potrivit căreia Rep. Moldova este hotărâtă să reziste presiunilor Moscovei de a nu semna un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană, indiferent de consecinţe.

„Din rația noastră de electricitate, pâine, libertate și de UE să cedăm o parte cetățenilor din R. Moldova. Unui cetățean din Rep. Moldova îi revin zece cetățeni români, care pot pune mână de la mână să salveze un cetățean din Republica Moldova. Și atunci rușii nu au decât să nu mai dea nimic, să nu ia vinul, să nu mai dea energie”, a subliniat Emil Hurezeanu în cadrul unei emisiuni TV.

În acest context, Hurezeanu a mai spus că românii ar trebui să-și manifeste solidaritatea cu Rep. Moldova în fiecare zi.
„Avem o singură zi din an, la 4 ani, poate la 20, când zece mii de români demonstrează în București pentru unirea cu Rep. Moldova. De ce nu o facem în fiecare zi? De ce nu transformăm solidaritatea cu R. Moldova în cauza fiecărei zile și a fiecărui român de acum încolo?”, a întrebat acesta.

Jurnalistul român i-a dat ca exemplu pe finlandezi care și-au donat bijuteriile pentru a-și plăti datoriile și pentru a scăpa astfel de ruși.
„Aici nu e vorba de a scăpa de o mare nenorocire, ci de a consuma unificarea în fapt. Să lucrăm zi și noapte să facem traseul energetic”, a mai adăugat el.

„Nu ne e puțin rușine că de interesele europene ale Rep. Moldova se ocupă mai ales Polonia? Nu știu, întrebarea e deschisă”, a subliniat Emil Hurezeanu.

Emil Hurezeanu este un scriitor şi publicist român.

InfoPrut