Avocatul lui Claudiu Crăciun a declarat, joi, după ce clientul său a ieşit de la audieri, că acesta riscă între doi şi şapte ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniştii publice.

Claudiu Crăciun a declarat, la ieşirea din sediul Secţiei 10 de Poliţie din Capitală, că a avut cu anchetatorii o discuţie tehnică şi că intenţionează să colaboreze cu aceştia.

„A fost o discuţie tehnică, colaborez cu organele de anchetă. Din nefericire, acest incident este exagerat, în condiţiile în care este de fapt un incident minor şi regretabil, pe care eu personal îl regret”, a spus Claudiu Crăciun, după ce a fost audiat în calitate învinuit în dosarul în care se fac cercetări privind incidentul din Centrul Istoric, din 17 octombrie, fiind a fost spartă luneta autoturismului în care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Crăciun a mai spus că dosarul în care este cercetat penal este „instrumentat la presiuni guvernamentale exprimate public, care se reflectă atât în ce priveşte ancheta, cât şi în atitudinea provocatoare a forţelor de ordine”.

Acesta a mai spus că ancheta autorităţilor „nu este de natură să intimideze protestele paşnice”, care vor continua.

„Eu consider că este preferabil să se oprească pentru câteva minute maşina unui ministru pentru a o împiedica să intre în nişte cetăţeni, decât să fim nevoiţi peste un an să ne punem în faţa buldozerelor la Roşia Montană”, a adăugat Claudiu Crăciun.

Avocatul Daniel Ciuglea, care l-a reprezentat pe Claudiu Crăciun la audierea acestuia de către anchetatori, la Secţia 10 de Poliţie, că acesta riscă între doi şi şapte ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniştii publice.

În faţa sediului Secţiei 10 au venit aproximativ 30 de persoane pentru a-i susţine pe Claudiu Crăciun, Alexandru Alexe şi pe ceilalţi trei învinuiţi în dosarul privind agresarea ministrului Daniel Barbu. Aceştia au afişat un bannar chiar în faţa secţiei, pe care scria „Asociaţia Viitorilor Deţinuţi Politici” şi au scandat „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, „Peste tot poliţie, nicăieri justiţie”, „Uniţi, salvăm toată România”.

Printre cei care au venit în faţa Secţiei 10 au fost şi doi protestatari care au susţinut că ar fi fost bătuţi de jandarmi în urma unor manifestări similare celor de la Bucureşti care au avut loc la Braşov, aceştia având la ei şi certificate medico-legale care ar atesta faptul că ar fi fost loviţi.

Cinci persoane au fost puse sub învinuire în dosarul în care se fac cercetări privind incidentul în care a fost agresat ministrul Culturii, Daniel Barbu, acestea fiind citate pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi a fi audiate, a anunţat, miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 3.

Sursa: Mediafax