Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat astăzi, la Cluj, că Guvernul va face toate eforturile pentru a inveti masiv în acest judeţ, „pentru susţinerea tuturor proiectelor de dezvoltare”. Printre acestea se numără finalizarea amenajării pistei de 3500 m de la aeroport, amenajarea Someşului navigabil prin Cluj-Napoca, precum şi asigurarea unui necesar de până în 50 milioane de lei pentru Consiliul Judeţean Cluj.

În legătură cu pista care va fi inaugurată mâine, Dragnea a spus că lucrurile s-au calmat faţă de situaţia din primăvară, când instituţiile nu reuşeau să se coordoneze, erau sume uriaşe care trebuiau să fie investite şi nu era garanţia că se vor acoperi.

„În octombrie trebuia să fie gata pista pentru că exista riscul să se piardă curse, un regres pentru dezvoltarea zonei. Este un obiectiv important pentru regiune care a fost rezolvat, nu mai sunt probleme cu companiile. Mai durează proiectul complet, de prelungire a pistei, continuarea regularizării râului Someş, realizarea punctului intermodal cargo. O să discutăm şi alte proiecte, dorim ca în urmtoarele săptămâni să discutăm de toate proiectele de dezvoltare ale zonei, cu sursele de finanţare aferente. Primul lucru care trebuie făcut în continuare este regularizarea Someşului, iar pentru aceasta o să vin aici cu doamna Rovana Plumb”, a declarat Liviu Dragnea.

El a anunţat că premierul Victor Ponta se va decide până mâine dacă Guvernul României va susţine Consiliul Judeţean Cluj cu o sumă de bani până în 50 milioane de lei pentru a ajuta la acoperirea contribuţiei instituţiei în acest proiect.

Dragnea a anunţat şi iniţierea unor discuţii cu primarul Emil Boc în vederea amenajării Someşului navigabil.

Vicepremierul a fost întâmpinat de senatorul Alexandru COrdoş, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, fostul ministru Ioan Rus şi Vasile Dâncu.