Consiliul Judeţean Cluj a găzduit ieri, 26 octombrie 2013, conferinţa de presă susţinută de preşedintele forului administrativ judeţean, domnul Horea Uioreanu, împreună cu vicepreşedintele Vakar Istvan, preşedintele Comisiei pentru fotbal feminin din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, domnul Alin Cioban şi antrenorul echipei naţionale de fotbal feminin a României, domnul Mirel Albon. De asemenea, la conferinţă au fost prezente două dintre cele mai valoroase jucătoare ale acestei reprezentative – Florentina Spânu, căpitanul echipei naţionale şi Ştefania Vătafu, membră de bază a echipei naţionale şi jucătoare în cadrul echipei Olimpia Cluj. De altfel, dintre cele 18 tinere care formează în prezent lotul reprezentativ de fotbal al României, nu mai puţin de 11 joacă la clubul Olimpia Cluj iar o buna parte dintre celelalte au fost formate sau au jucat la echipa clujeană.

Subiectul acestei conferinţe de presă l-a reprezentat desfăşurarea, în data de 30 octombrie a.c., începând cu ora 18,00, pe Cluj Arena, a meciului de fotbal feminin dintre selecţionatele naţionale ale României şi Cehiei, partidă contând pentru preliminariile campionatului mondial care va avea loc în Canada în anul 2015.

„Alegerea Clujului ca oraş gazdă pentru disputarea unui meci de asemenea anvergură reprezintă recunoaşterea faptului că aici există un veritabil centru de excelenţă în acest domeniu precum şi o adevărată cultură a fotbalului feminin. Meciul cu Cehia reprezintă un eveniment extrem de important pentru noi întrucât este primul meci al echipei naţionale de fotbal, feminin de data aceasta, pe Cluj Arena. Infrastructura şi condiţiile pe care le oferim sunt de cinci stele, publicul este cunoscător de fotbal şi primitor, motiv pentru care reiterăm pe această cale invitaţia adresată selecţionerului echipei de fotbal masculin a României de a avea în vedere disputarea unor meciuri ale acestei reprezentative pe stadionul din Cluj. În condiţiile în care echipa de fotbal a Cehiei, alături de cele ale Italiei şi Spaniei, reprezintă principalele contracandidate ale României în încercarea de calificare la turneul final din 2015, sperăm ca un număr cât mai mare de clujeni să fie prezenţi pe Cluj Arena la ora meciului şi să le încurajeze pe tricolorele noastre, purtându-le paşii spre o victorie extrem de importantă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Din dorinţa încurajării sportului în rândul tinerilor, organizatorii acestei partide vor pune la dispoziţia şcolilor clujene, în mod gratuit, aproximativ 3000 de invitaţii. În acelaşi timp, preţul pentru care cei interesaţi vor putea să achiziţioneze bilete va fi unul mai mult decât accesibil.

NapocaNews