OF PDL Cluj-Napoca condamnă senatorii USL din Parlamentul României pentru faptul că au respins propunerea legislativă care prevedea majorarea de la 42 la 200 de lei a alocaţiei pentru copii. În contrapondere, Senatul ia în calcul acum deschiderea unui centru SPA şi a unei săli de fitness în incinta Parlamentului, în condiţiile în care, copiii românilor primesc o alocaţie lunară de 35 de ori mai mică decât a unui copil din celelalte state ale Uniunii Europene.

Proiectul de lege, iniţiat de către senatorii tuturor grupurilor parlamentare, a fost susţinut inclusiv de preşedintele Comisiei de Muncă din Senat, Liviu Pop (PSD), însă, în timpul dezbaterii acestui proiect, liderul grupului PSD a declarat faptul că acest proiect nu va fi susţinut de către social-democraţi.

„Modul absurd în care aceşti aleşi înţeleg să facă politică în defavoarea cetăţeanului, prin contradicţii şi neasumări, ne determină să credem că nu îşi justifică atât votul românilor dat în decembrie 2012, cât şi veniturile generoase pe care le încasează lunar de la bugetul de stat. Le solicităm senatorilor care au votat împotriva acestui proiect legislativ, să facă abstracţie că sunt demnitari şi să ne comunice ce ar putea cumpăra pentru copiii lor cu aceşti 42 de lei alocaţi pentru o întreagă lună”, spune consilierul local Ligia Mihaiu.