Cea de-a V-a ediţie a Festivalul internaţional de film „Comedy”, cel mai mare eveniment de profil din Europa, a fost inaugurată în această seară, la Cinematograful Florin Piersic.

Horaţiu Dan, directorul festivalului, a precizat că o mare parte din filmele „Comedy” ale acestei ediţii aparţin studenţilor din academiile de film. Cinefilii sunt invitaţi şi la dezbateri, workshop-uri, chiar şi piese de teatru organizate pe parcursul festivalului.

„Mă bucur că acest festival contribuie la consolidarea statutului de oraş al festivalurilor pentru Cluj-Napoca. Recent un raport al Comisiei Europene a desemnat Clujul în urma unor cercetări pe teren drept cel mai prietenos oraş din Europa, iar New York Times şi New York Post ne-a poziţionat pe primele locuri în lume ca potenţial de dezvoltare a artelor. Sunt mândru că sunt în conducerea unui asemenea oraş. Cel mai ieftin şi mai bun medicament este râsul, îl aveţi acasă, dar şi aici, în oraş, şi vă invit să-l gustaţi din plin”, a spus primarul Emil Boc.

Producţia „Enough Said”, dedicată memoriei lui James Gandolfini, a fost proiectată cu ocazia galei inaugurale.

Prezenţi la eveniment au fost, printre alţii, jurnaliştii Rareş Bogdan şi Robert Turcescu, consilierii locali Radu Moisin şi Radu Constantea, prorectorul Mihaela Luţaş.