Beneficiile fructului Kaki trebuie cunoscute de fiecare, caci acest fruct reprezinta o alternativa excelenta pentru dulciurile nesanatoase si totodata reprezinta un ingredient de nadejde al frumusetii si tineretii.

FRUCTUL KAKI – PROPRIETATI NUTRITIONALE

Kaki este un fruct de culoare portocalie, asemanator ca forma rosiei, cu un gust foarte placut si cu un continut nutritional bogat si sanatos.

Fructul Kaki este bogat in magneziu, un mineral ce regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana, fiind astfel indicat chiar si in sarcina.

Zilele Institutului Paulescu: despre nutritie si preventia bolilor metabolice si a diabetului
Kaki este bogat in vitamine ca A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea kaki contine si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi antioxidanti ca si ceaiul verde.

Foarte bogat in betacaroten, fructul kaki este de culoare portocaliu puternic, fiind indicat sa se consume cu tot cu coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri si proteine.

FRUCTUL KAKI – BENEFICII PENTRU SANATATE

BENEFICIILE FRUCTULUI KAKI: PROTEJEAZA INIMA

Bogat in antioxidanti, fructul kaki contribuie in preventia aterosclerozei, ajutand in reducerea stresului oxidativ. De asemenea kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se “hraneste” muschiul inimii.

Beneficiile fructului kaki: indicat in durerile de stomac

Fructul kaki face parte din alimentele alcaline, scade aciditatea gastrica, dar si aciditatea sangelui, regland astfel activitatile metabolismului. Fructul kaki poate fi consumat in cantitati moderate in dieta celor care sufera de afectiuni ale stomacului.

Fructul kaki ajuta in imbunatatirea acuitatii vizuale prin continutul sau ridicat in vitamina A, vitamina utila celulelor din retina pentru a interpreta mesajele luminoase.

fructul kaki beneficii pentru sanatate si frumusete

Kaki ajuta de asemenea in preventia degenerescentei maculare si a cataractei.

Beneficiile fructului kaki: stimuleaza imunitatea

Bogat in antioxidanti ca si ceaiul verde, dar si in vitamine si minerale, fructul kaki ajuta in cresterea imunitatii, fiind indicat in perioadele de tranzitie ale vremii, ca primavara si toamna. Fructul kaki ajuta in preventia bolilor de sezon si a virozelor respiratorii.

Beneficiile fructului kaki: combate depresia

Bogat in glucide de buna calitate, fructul kaki stimuleaza activitatea creierului si combate depresia.

Sursa: Healthy