Românii devin din nou cetăţeni de rang secund în cadrul Uniunii Europene, prin complicitatea Guvernului Ponta.

Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene a decis în cadrul întrunirii din 7 – 8 octombrie 2013, controlarea românilor la graniţele ţărilor europene, la cererea Germaniei, Olandei, Austriei şi a Marii Britanii.

Statele membre UE care sunt şi în Schengen pot să decidă reintroducerea controalelor la frontierele interne pentru români.

„Riscăm să fim din nou controlaţi la graniţe. Suntem controlaţi în Ungaria, la intrarea în Schengen, acum putem fi controlaţi oriunde. Ministrul de Interne a fost acolo, la respectivul congres, şi nu a spus nimic, nici măcar după acea decizie nu a comentat nimic. Cererea ţărilor respective viza Ungaria – pentru că este la limita cu România, România şi Bulgaria. Guvernul României ascunde această decizie. Trebuia să avem o reacţie diplomatică urgentă pentru că avem şi drepturi în UE. Există acest risc, iar obligaţia PDL ca partid de opoziţie ese să spună că Guvernul României nu trebuia să tacă, că avem drepturi în UE, iar Guvernul României trebuia să aibe o reacţie imediată”, a declarat astăzi senatorul clujean Alin Tişe.