Femeia care conducea maşina urmărită de poliţie joi, între Casa Albă şi Congres, a murit după ce a fost împuşcată, au anunţat forţele de ordine. Poliţia încearcă să confirme că suspecta este o femeie în vârstă de 34 de ani din Stanford, cu o istorie de tulburări mentale.

Lanier a confirmat că un copil, cu vârsta de aproximativ un an, se afla în maşină. Acesta este „nevătămat”.

Nu este vorba „în niciun caz de un accident” rutier, ci de o „urmărire de durată”, conform şefului poliţiei din DC. „Mai multe alte vehicule au fost lovite, poliţişti au fost atinşi şi a încercat să forţeze două perimetre de securitate”, a precizat aceasta.

După o identificare iniţială a suspectei, poliţia încearcă să confirme că aceasta este o femeie în vârstă de 34 de ani din Stanford, cu o istorie de tulburări mentale, conform ABC News.

Poliţia a mai transmis că nu au fost găsite arme în maşina suspectei.

Un poliţist a fost rănit dar „va fi bine”, conform purtătorului de cuvânt al Secret Service, Ed Donovan.

Urmărirea din centrul Washingtonului, urmată de focuri de armă trase în apropiere de Capitol, a provocat o scurtă închidere a Congresului şi panică joi, poliţia vorbind despre un incident „izolat” şi eliminând o ipoteză teroristă.

În timpul după amiezii o maşină a încercat să treacă de o barieră în apropiere de Casa Albă, apoi a fost urmărită de poliţie în timp ce se îndrepta spre Capitol, care se află la 2,5 kilometri distanţă şi adăposteşte cele două camere ale Congresului american, în faţa căruia s-au auzit focuri de armă.

Sursa: Mediafax