O înregistrare audio realizată în ședința Tineretului Social-Democrat Iași arată cum consilierul local Marius Ostaficiuc îi indemna pe cei prezenți să participe la un miting pentru replantarea teilor tăiați de autoritățile locale, progra­mat pe 4 octombrie, unde să militeze pentru „orice alt subiect de actualitate“, pentru a decredibiliza acțiunea, scrie Tele M Iași.

Stenogramele discuțiilor au fost obți­nute de postul de televiziune Tele M Iași care a prezentat luni înregistrările audio cu o durată totală de aproximativ 70 minute realizate în ședința TSD Iași de joi, 26 septembrie.

Ședința de joi, la care au luat parte în jur de 20 de membri ai TSD Iași, reprezentanți ai colegiilor din municipiul Iași, a fost condusă de Marius Ostaficiuc, un om de încredere al primarului Gheorghe Nichita. Ostaficiuc este vice­pre­ședinte al organizației municipale PSD Iași, consilier local, consilier în cadrul cabinetului parlamentar al deputatului Cristian Nichita, membru în Biroul Politic Naţional al socialiştilor și director adjunct comercial în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Un o cu greutate în organizația PSD Iași, după cum se poate observa.

În cadrul ședinței, Ostaficiuc le-a transmis tinerilor social-democrați că trebuie să devieze subiectul mitingului anunțat de Grupul de Inițiativă Civică „Iașiul iubește teii“ – care urmărește să convingă administrația locală să replan­teze cei peste 70 de tei tăiați la începutul anului din zona centrală a municipiului -, indiferent dacă sunt „pro sau contra tei“.

„Noi va trebui să fim prezenți acolo și nu vă ascund că va trebui să faceți parte dintr-o asemenea structură, să militam pentru alt subiect și nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roșia Montana sau către alt subiect de actualitate, decât să-l concen­tram anti-administrația locală. Nu riscăm nimic. Chiar dacă pare că îi ajutăm, noi strigăm Roșia Montana, ceea ce e la ordinea zilei. Trebuie să spuneți presei care va fi acolo, și cred că va fi, păreri de ură categorică împotriva lui Nichita, ori că sunteți în cârdășie cu cei trei-patru pe care vi i-am spus înainte – Păduraru, Tomaseschi, Iordache, Dorohoianu. Trebuie să spuneți: da, ne-au adus aici, mulțumim domnului cutare că ne-a sprijinit. În felul acesta se transformă toată piața într-un bâlci, într-o mișcare politică“.

După ce înregstrarea a fost făcută publică, pentru a-şi scăpa pielea în faţa colegilor socialişti de la Bucureşti, consilierul PSD a pus la cale o filmare, în care un oarecare să-i întrebe pe colegii săi dacă au vreo legătură cu el. Problema a fost că persoana căruia i-a cerut să facă filmarea a fost tocmai un jurnalist infliltrat sub acoperire în cadrul PSD.

Ascultă înregistrările audio Aici