Reprezentanții parohiali ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din județul Cluj s-au întâlnit marți, 8 octombrie 2013, în ședință de lucru, întâlnire ce s-a desfășurat în sala Teofil Herineanu a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Au luat parte la ședință reprezentanții de tineret din parohiile protopopiatului Cluj I și II, inspectorul de religie al județului Cluj, Pr. Marian Sidon, directorul Seminarul Teologic Ortodox din Cluj, Pr. Liviu Vidican și coordonatorul activităților de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, Radu Copil.

A luat parte la reuniune și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care a vorbit tinerilor despre păcatele lumii de azi și despre lupta ce trebuie să o poarte cu ispitele : „Lumea noastră este ispitită de două mari patimi: patima banului și patima trupului. Pentru că bietul om și mai ales tânăr fiind este dornic de mâncare, de băutură, de plăceri are nevoie de bani și uite așa se îngemănează cele două patimi și-l prăbușesc totalmente pe om. Noi încercăm să ducem un război cu cel rău și este onorabil dacă îl și câștigăm acest război. Sfântul Pavel scriindu-i lui Timotei, care era un episcop tânăr, îi spunea câteva lucruri extraordinare care sunt de folos și frățiilor voastre: Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor, cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția. Poate că nu mai are mare relevanță cuvântul curat și sfânt pentru lumea noastră, dar să știți că în față lui Dumnezeu are mare valoare. Și de aceea tot Sfântul Pavel încredințându-vă că frățiile voastre sunteți tineri cuminți și în stare să îi incitați și pe alții la o asemenea viață frumoasă, zice în epistola către Filipeni în capitolul 2: Să fiți fără de prihană și curați, fii ai lui Dumnezeu neîntinați, în mijlocul unui neam rău și stricat, întru care străluciți ca niște luminători în lume”.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții parohiali ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din județul Cluj, tinerii au discutat despre rolul și scopul Asociației, cât și despre proiectele de viitor. A fost prezentat cu acest prilej fiecare reprezentant de tineret din parohiile clujene, iar aceștia la rândul lor au făcut propuneri pentru departamentele şi activităţile Asociaţiei. Tinerii au fost informați în finalul discuțiilor despre Festivalul ce va fi organizat de Arhiepiscopia Clujului în luna noiembrie și despre tabăra de formare pentru tineri „Avantajele Voluntariatului” organizată de Arhiepiscopia Clujului și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, ce este planificată la Colibiţa în județul Bistrița-Năsăud, în perioada 22-24 noiembrie. Potrivit coordonatorului activităților de tineret din Eparhie, Radu Copil întâlnirea a avut ca scop stabilirea unei strategii de colaborare în activităţile de tineret ale Asociaţiei şi ale parohiilor.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea