1. Statul român are 25% dintr-o companie, RMGC, care are deja 1 miliard de dolari datorii (bani imprumutati si dobinzi). Potrivit unei clauze desecretizate de presa, România nu incaseaza niciun dolar din dividende pina cind RMGC nu isi plateste datoriile.

2. Statul român ar trebui sa incaseze mizeria de 6% din redevente, dar Statul nu va avea niciun control pe cantitatile care se exploateaza zilnic. România va avea doar 3 reprezentanti din 9 in Consiliul de Administratie, probabil alti 3 corupti precum in toate CA-urile de dupa ’89!

3. Statul român si Gold Corporation vor distruge mediul, imaginea României dar si potentialul uriaş in agricultura, zootehnie si turism al Munţilor Apuseni.

4. RMGC nu va angaja niciun miner cu lampas in frunte, fiind o exploatare de suprafata, ci citeva sute de lucratori, jumatate nefiind din zona. In schimb, se vor pierde mii de locuri de munca din zonele invecinate, fiindca niciun roman sau strain nu vor cumpara produse din zonele “cianurate” si nimeni nu va mai vizita vreuna din cele 200 de pensiuni din Apuseni.

5. Zeci de mii de romani, din toata tara si din strainatate, protesteaza impotriva Statului roman, ca promotor si avocat al unei companii straine, in timp ce la Roşia Montana sint adusi citeva sute de oameni, cu autobuzul, ca sa sustina “Interesul National”.

6. Statul român arunca in aer DREPTUL la PROPRIETATE al ROMÂNILOR asupra PROPRIULUI PĂMÂNT, oferind cadou EXPROPRIERILE unei firme private, RMGC! Deci un drept exclusiv si suveran al Statului Român pus gratuit in ghearele unei corporatii, precedent criminal ce va fi folosit in viitor de catre orice corporatie! Cel mai mare act de tradare din istoria României!

Acesta e “INTERESUL NAŢIONAL” sustinut de guvern, de USL, de parlamentarii care vor vota acest proiect, de liderii opozitiei care tac, de institutiile de siguranta ale tarii, de presa ticalosita, de Avocatul Poporului, de un Preşedinte suspect de moale! Ce folos că Justitia a condamnat niste barosani care au devalizat tara de miliarde de euro, condamnindu-i la niste anisori de puscarie, un fel de mini-pauza la furat?!

Din pacate, pentru a-si promova “Interesul Naţional”, mafioţii transpartinici vor scoate REPRESIUNEA din teaca şi vor varsa sânge! E tot ce le-a mai rămas ca sa “convinga” 22 de milioane de români!

Radu Moraru