Inspectoratul de Stat în Construcţii Cluj a efectuat în trimestrul III al anului 2013, 927 activităţi de control la nivelul judeţului.

Deşi instituţia a primit 363 de reclamaţii şi sesizări de la cetăţeni, s-au înregistrat doar 14 cazuri de oprire a lucrrilor, 1 caz de solicitare a refacerii lucrărileor, 2 autorizaţii emise care au fost anulate.

În 91 de cazuri s-au aplicat amenzi în valoare de 19.500 lei.

Reprezentanţii ISC Cluj susţin că munca lor este îngreunată de faptul că doar 44 de comune din judeţ au au comisii de autorizare şi verificare a disciplinei în construcţii.

De asemenea, majoritatea primăriilor au Planuri Urbanistice expirate de cel puţin 6 ani, pe care le tot prelungesc prin Hotărâri de Consiliu Local.

Prefectul Gheorghe Vuşcan va solicita primăriilor din judeţ să urgenteze finalizarea constituirii Planurilor Urbanistice astfel încât să nu se mai întâlnească cazuri unde o solicitare de extindere casă să se transforme pe şantier în 3 blocuri de 6 nivele, iar „subsolul” din planurile arhitecţilor să nu mai fie peste vârful casei vecinului.