Marti, 29 octombrie, de la ora 11, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, a avut loc lansarea volumului şi vernisarea expoziţiei „Clujul Interbelic în imagini şi reclame”, având ca autori pe dr. Ancuţa Lăcrimioara CHIŞ şi Ucu BODICEANU.

Cartea celor doi cercetători a fost prezentată de dr. Dan Brudaşcu, directorul Casei de cultură a municipiului Cluj-Napoca, şi de poetul Ioan Cristofor Filipaş. Ei au evidenţiat pitorescul unui oraş în plină expansiune culturală şi economică. Poetul Ion Cristofor a subliniat că la Cluj a apărut în perioada interbelică cea mai valoroasă revistă literară: „Gândirea”. Poetul  a mai afirmat că ar trebui publicate pozele cu „Ţigănia” de pe Cetăţuie, care era un bordel în aer liber pentru studenţi, precum şi ilustraţii cu cele mai frumoase femei ale oraşului, care au fost printre Miss România, una dintre acestea a fost  nevasta industriaşului Max Auschnit şi amanta Regelui Carol al II-lea.

Cartea este o sinteză de imagini din Clujul interbelic, reproduse din reviste ilustrate ale perioadei interbelice. Comentatorii au mai relevat importanţa documentară a ineditei lucrări prezentate.

Volumul a apărut cu sprijinul Primăriei şi Consiliului local şi va deveni, fără îndoială, o raritate pentru bibliofili.

Napocanews