Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Cluj a efectuat 176 de controale în primele 9 luni ale anului, în urma cărora s-au descoperit 346.000 mc de lemn care nu a putut fi justificat cu acte. Valoarea pagubei este estimată la peste 72 milioane de lei.

Şeful Poliţiei din Cluj, Tudor Grindean, a menţionat că în urma celor 556 acțiuni de control realizate de poliţişti au fost aplicate 474 de amenzi şi s-au confiscat 11.000 mc de lemn, cantitate de 10 ori mai mare faţă de anii trecuţi.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a spus că aceste activităţi de control trebuie să fie continuate pentru a fi prinşi şi acei operatori comerciali care taie lemne în cantităţi industriale, cu acte false.

„Nu trebuie să mai lăsăm oamenii de acolo să meargă în disperare până la limita revoltei şi să-şi facă dreptate cu ghioaga şi toparele pentru că autorităţile nu sunt în stare”, a precizat prefectul.

Vuşcan a menţionat că va sugera administraţiilor locale amplasarea de camere de supraveghere video pe drumurile publice din preajma pădurilor.