În data de 23.10.2013, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Comunală Beliş şi Mărişel au dispus confiscarea a cantităţii de aproximativ 41 mc material lemnos care a fost găsit în data de 22.10.2013, fiind tăiaţi de pe un teren proprietate privată.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu autorităţile locale din comuna Mărişel, s-a constatat că nu s-a prezentat nici o persoană cu documente legale de provenienţă pentru materialul lemnos identificat.

Conform art. 22 alin. 5 din Legea 171/2010 materialul lemnos, în valoare de peste 9000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, acesta fiind transportat la depozitul Ocolului Silvic Beliş.

În data de 21.10.2013, poliţiştii din cadrul Postului Comunal de Politie Călăţele împreună cu jandarmi, l-au depistat pe B. Florin, de 40 ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, care conducea un autocamion cu remorcă pe DN 1 R, pe raza comunei, transportând material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Belis s-au constatat inadvertenţe între materialul lemnos transportat şi menţiunile înscrise în documentele de însoţire a mărfii, existând diferenţe cantitative şi dimensionale, în ceea ce priveşte volumul, numărul de buşteni şi dimensiunile acestora.

Faţă de B. F. s-a luat măsura sancţionării conform Legii nr. 171/2010, cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei, iar cantitatea de aproximativ 42 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, în valoare de peste 9500 lei a fost confiscată, fiind predată reprezentanţilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Beliş.