O mare parte din trenuri au fost anulate, luni dimineaţa, la o oră de vârf, în sudul Angliei, din cauza furtunii puternice din Marea Britanie care generează temeri de haos în transporturi, mai ales cu destinaţia Londra.

Toţi operatorii privaţi erau în curs de a modifica sau de a anula programele de circulaţie a trenurilor ca măsură de securitate şi pentru a întârzia circulaţia până la ora 09.00 GMT (11.00, ora României), perioadă de timp necesară inspectării căilor ferate şi ridicării copacilor căzuţi pe drumuri.

„În această dimineaţă, am identificat deja şi am curăţat 40 de linii de tren după ce copacii au căzut pe drumuri”, a anunţat un oficial din cadrul Network Rail, Robin Gisby.

Mii de pasageri ce încercau să ajungă la serviciu riscau să rămână blocaţi în gări din cauza rafalelor de vânt violente care au afectat sudul Marii Britanii în cursul nopţii şi ajungeau în Londra în cursul dimineţii.

În capitală, metroul aerian a fost închis temporar. Aproximativ 60 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Heathrow, cu excepţia celor de cursă lungă.

Potrivit presei britanice, 40.000 de locuinţe erau private de electricitate în sudul şi vestul Angliei. Un nivel maxim al intensităţii rafelelor de vânt de 160 de kilometri pe oră a fost înregistrat pe Insula Wright, în sud.

Organismul pentru previziuni meteorologice Met Office a emis o alertă portocalie (penultimul nivel) pentru sudul ţării şi a îndemnat populaţia să-şi amâne deplasările în cursul dimineţii.

Sursa: Mediafax