În ultima perioadă, stimulati de zornăiala banilor de la Compania Gold Corporation mulți dintre confrații noștri din presă aproape că se întrec în concursuri de dezinformare legate de protestele anticianuri sau anti fracturare hidraulică. În general vederea lor se îngustează și văd foarte puțini oameni…Iată însă că problema nu se aplică corespondentului Mediafax din Covasna a cărui imaginație inventează un plus de, tineți-vă biine, 85.000 de participanți în plus la marșul secuilor din Covasna…

Corespondentul maghiar al Mediafax din Covasna, Pal Judith, a folosit respectabila agenție de presă ca și cutie de rezonanță pentru a răspândi știrea că la marsul secuilor din Covasna ar fi participat fix 100.000 de oameni!

(http://www.mediafax.ro/social/marele-mars-al-secuilor-in-judetul-covasna-100-000-de-maghiari-au-format-un-lant-viu-este-in-interesul-nostru-al-poporului-secuiesc-ca-relatia-dintre-ungaria-si-romania-sa-fie-buna-foto-11568922)

Minciuna este una gogonată și a fost, se pare, elaborată în laboratoarele UDMR cu ceva timp înainte de eveniment. Iar de acest lucru ar trebui poate să se intereseze conducerea centrala a Mediafax studiind și politica editorială a conducerii maghiare a subredacției de la Cluj, care o coordonează și pe Pal Judith.

Dovada acestui lucru este faptul este că acel lanț uman care urma să se întindă pe mai mulți zeci de kilometri nu a mai fost făcut pentru că trebuiau minimum 30.000 de oameni ca să il facă. Iar ei nu erau decât 14.000. Nici măcar marș nu a fost ci o învărterală în jurul locației pentru a da impresia că mulțimea este mai mare.

Exercițiul de imaginație roz pe care il face corespondentul maghiar al Mediafax nu este primul. Dacă studiați și la alte manifestații petrecute în Covasna veti observa diferențe majore între numărul de participanți anunțat de respectivul corespondent și celelalte agenții de presă sau numărul anunțat de autorități.

Corespondentul Mediafax este cunoscută în comunitatea maghiară și română din județul Covasna ca un sprijinitor activ al autonomiei teritoriale a așa zisului ținut secuiesc.

Evident este liberă să fie ce vrea, numai că mijloacele media care preiau Mediafax, adică corespondențele lui Pal Judith, nu știu acest lucru și se transformă în cutii de rezonanță a viselor autonomiste transmise în corespondențele din Covasna..,.

Evident cineva la Mediafax ar trebui să analizeze atent corespondențele lui Pal Judith, eventual să facă o analiză de conținut obiectivă, nu de alta dar acest tip de exerciții de dezinformare pot dăuna respectabilității și credibilității Mediafax. Si poate această analiză se ocupă și de obiectivitatea subredacției de la Cluj…

Cifra anunțată de Prefectura Covasna a fost de 14.500 de participanți, însă multe televiziuni care știu că Mediafax este o agenție serioasă a citat cifra falsă dată de corspondentul Mediafax din Covasna, Pal Judith!

Probabil că în această lună salariul corespondentului Mediafax, platit se pare și de un radio local cu subvenții de la Primăria Sfântu Gheorghe, ar putea fi substanțial mai mare…Este doar o presupunere!

Alexandru Suciu pentru Romanian Global News