Discriminare şi incompetenţă cuprinde pachetul de bază de servicii medicale propus de ministrul Sănătăţii, Sergiu Nicolaescu, consideră medicii clujeni.

Ministerul Sănătăţii a decis ca de la 1 aprilie 2013 să taie orice decontare a serviciilor medicale dentare pentru copii.

Prof. dr. Radu Câmpian, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Dentiști din România, mai spune că în pachetul de bază la capitolul asistență primară destinată copilului este menționată monitorizarea copiilor începând de la vârsta de 3 luni, de către medicii de familie, care în pregătirea de rezidențiat nu au niciun modul de stomatologie și nu de către specialiști, încălcându-se astfel principiile competențelor profesionale.

Pachetul de bază cuprinde şi discriminări la tratamente în funcţie de vârsta pacienţilor. Cu cât aceştia sunt mai în vârstă, cu atât sunt mai discriminaţi.

Medicii specialişti recomandă Ministerului Sănătăţii includerea în pachetul de bază a unui periaj și un detartraj gratuit, depistarea cariilor şi rezolvarea de urgență a durerii fie printr-un pansament calmant sau drenaj, alături de alte servicii elementare.

NapocaNews