Martorii de la incidentul petrecut în această seară la protestul din Capitală organizat în solidaritate cu ţăranii in Pungeşti şi împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia Montană au declarat că au fost catalogaţi drept „neolegionari” de către ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Acestuia i s-au înmânat mai multe bancnote imprimate cu chipul său, iar în momentul în care Barbu a fost întrebat cu câţi bani a fost cumpărat, ministrul a renunţat la dialogul cu manifestanţii.

Unul dintre aceştia i-a spart luneta maşinii în care se afla.

Ministrul nu s-a stăpânit şi a trebuit să le dea replica: „Aveţi un comportament de neolegionari”. Şi a plecat…

Daniel Barbu a fost invitat la o cafenea pentru o dezbatere, moment în care acesta a fost înconjurat de pancarte şi protestatari.

Actualul ministru este unul dintre cei mai huliţi miniştri ai Culturii, de după 1989, acesta susţinând pe faţă exploatările cu cianuri ale celor de la Gold Corporation. El a afirmat inclusiv că statul român ar avea costuri uriaşe cu întreţinerea patrimoniului de la Roşia Montană. Nu mai bine dinamităm totul?

Recent, Guvernul a aprobat convertirea unei datorii de 400 mil de euro de la CFR Marfă în acţiuni, însă pentru iluminarea galeriilor romane unice în lume nu se mai găsesc bani.