Reprezentanţii Noua Dreaptă au organizat, sâmbătă, la Timişoara, anualul marş împotriva a ceea ce ei numesc „mafia imobiliară ţigănească”. 

Aproximativ 100 de persoane s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Traian pentru a participa la anual marş împotriva clunurilor interlope din Timişoara. Manifestanţii au purtat drapele tricolore şi verzi, cu însemnele Noua Dreaptă. De asemenea, ei au purtat un tricolor imens de câţiava zeci de metri pătraţi. Pe parcursul marşului au scandat şi au cântat slogane precum „Afară, afară cu javrele din ţară”, „Antonescu de trăia, pe ţigani îi omora” sau „Nu vrem clanuri ţigăneşti în oraşe româneşti”.

La marş a fost prezent şi liderul naţional Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, care a explicat motivul organizării acestui miting. „Noua Dreaptă organizează astăzi acest marş împotriva clanurilor interlope din Timişoara din acelaşi motive pentru care am organizat şi în anii anteriori marşuri similare: pentru a-i trezi la realitate pe timişoreni, pentru a-i trezi la luptă pe timişoreni, pentru a-şi recâştiga oraşul care, din păcate, a căzut sub influenţa acestor clanuri interlope. Din păcate, Timişoara a ajuns să nu mai fie comparată cu Mica Vienă, ajungând un oraş unde clanurile interlope fac legea. Aceste clanuri îşi reglează conturile în plină stradă, ziua-noaptea, cu arme albe, punând în pericol siguranţa cetăţenilor acestui oraş”, a spus Ionescu.

Întrebat de reporteri dacă prin aceste marşuri de protest, care sunt organizate deja de cinci ani consecutiv, Noua Dreaptă a reuşit să schimbe ceva în Timişoara, liderul naţional al organizaţiei a răspuns: „Mulţi spun că nu vom rezolva nimic prin aceste marşuri. Dar eu i-aş întreba pe aceşti cârcotaşi, ce este de preferat, să stăm cu toţii în case şi să nu facem nimic? Eu sunt sigur că aceste marşuri sunt un semnal că timişorenii s-au săturat, timişorenii s-au trezit la realitate şi, încet-încet, încep să îşi recâştige oraşul care, din păcate, şi în timpul administraţiei Ciuhandu l-au pierdut, practic, l-au cedat acestor clanuri mafiote”.

De la Prefectura Timiş, coloana de manifestanţi a încercat să intre pe bulevardul CD Loga, însă a fost oprită iniţial de poliţişti. După câteva minute de clarificări, forţele de ordine i-au lăsat pe manifestanţi să continue marşul în cea mai cunoscută zonă rezidenţială a romilor din Timişoara. Nici nu a intrat bine coloana pe bulevardul CD Loga, că un trecător i-a apostrofat pe protestatari, spunându-le că vor arde în Iad pentru sloganele pe care le scandează. Imediat, manifestanţii l-au întâmpinat cu un cor de fluierături şi înjurături, spiritele fiind temperate de jandarmi.

Marşul de protest s-a încheiat după aproximativ o oră, fără incidente, în faţa statuii poetului Mihai Eminescu, după ce liderii organizaţiei au ţinut câteva discursuri.

Marşul contra infracţionalităţii şi mafiei imobiliare a devenit deja un eveniment tradițional la Timișoara unde majoritatea imobilelor istorice sau sedii de spitale din clădiri vechi au fost retrocedate romilor erijați în urmași ai foștilor proprietari. Liderul național al Noii Drepte a transmis de aici un mesaj național în legătură cu problema ţiganilor. ”Dacă în toată Europa se vorbește de problema țigănească, noi, acasă, de ce nu vorbim despre ea și de ce nu găsim soluții? Franța nu expulzează romii care s-au integrat și muncesc, ci pe cei care fură. Europol a demonstrate că 10% din infracționalitatea din UE e provocată de romi, pe teritoriul uniunii acționând 240 de clanuri. În concluzie, astfel de marșuri trebuie să continue, pentru că sunt strigătul nostru de luptă”, a transmis Tudor Ionescu.

NapocaNews