Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a testat noua pistă a Aeroportului. Cu această ocazie, şeful forului administrativ judeţean s-a convins atât de calitatea lucrărilor cât şi de faptul că noua facilitate aeronautică este una dintre cele mai performante existente în momentul de faţă în Europa.

„Am avut împreună cu constructorul, conducerea Aeroportului şi colegii din Consiliul Judeţean, ultima şedinţă de progres înainte de inaugurarea oficială a noii piste de decolare-aterizare. Dincolo de datele tehnice prezentate de constructori şi de expertul care a certificat conformitatea lucrărilor, pot să afirm că, de acum înainte, la şi de la Cluj-Napoca se va zbura în cele mai bune şi sigure condiţii. Fac această afirmaţie în contextul în care, de-a lungul anilor, am avut ocazia <> destul de multe piste, mai ales vechea noastră cale de rulare. În acelaşi timp, am avut prilejul să văd de sus întreaga lucrare şi am încercat să-mi imaginez cum va arăta pista peste doi ani, când vom finaliza proiectul, respectiv construirea ultimilor 1400 de m” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Precizăm că noua pistă are o lungime de 2100 de m, o lăţime de 45 de m la care se adaugă acostamentele de câte 7,5 m, instalaţii de balizaj ultramoderne, o cale de rulare Golf cu o lungime de 314 m şi o lăţime de 25 de m şi una de tip Foxtrot în lungime de 111 m şi cu o lăţime de 25 de m.

Reamintim faptul că noua pistă de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj va fi inaugurată în data de 26 octombrie a.c.

NapocaNews