Doi agenţi ai Jandarmeriei regale canadiene au arestat duminică o româncă în vârstă de 31 de ani însoţită de şase copii de vârste mici, care încerca să treacă ilegal frontiera americană cu Canada, relatează publicaţia Journal de Montreal pe site-ul său de Internet.

Simona Ciuciu, de origine română, a mutat o plantă decorativă instalată în centrul străzii Church din localitatea Stanstead, care împiedica pătrunderea pe teritoriul canadian. Femeia a fost inculpată pentru pătrundere ilegală pe teritoriul Canadei, fără a se prezenta la postul de vamă. Conform procurorului din Couronne, Myriam Lachance, femeia ar fi intrat ilegal şi pe teritoriul Statelor Unite.

Cei şase copii care o însoţeau au fost preluaţi de Direcţia de protecţie a tinerilor, în aşteptarea stabilirii originii şi destinaţiei lor. Conform lui Lachance, partenerul Simonei Ciuciu, Serafin Cirnaru, ar fi în prezent deţinut în închisoarea Bordeaux din Montreal. Românul în vârstă de 39 de ani a fost arestat la 16 septembrie şi este suspectat că ar fi fost în fruntea unei reţele de trafic de persoane.

Simona Ciuciu a compărut în faţa unei judecător, iar procurorul s-a opus repunerii sale în libertate în aşteptarea preluării dosarului de către serviciul de Imigrări din Canada.

Sursa: Mediafax