Peste 130 de angajati ai Mechel Campia Turzii, care au fost anuntati, la sfarsitul lunii iulie, ca vor fi disponibilizati, isi primesc preavizele incepand de luni, ei urmand sa beneficieze de trei salarii compensatorii, in timp ce la combinat vor mai ramane aproximativ 230 de persoane.

Liderul sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, ca a inceput impartirea preavizelor pentru cei 134 de angajati ai combinatului care au fost anuntati, la sfarsitul lunii iulie, ca vor fi disponibilizati.

Fostii angajati ai Mechel Campia Turzii vor produce sosoni de schi pentru Salomon

„Preavizele sunt pentru 20 de zile lucratoare, astfel incat aceste persoane vor pleca din combinat undeva prin 5 noiembrie, urmand sa primeasca trei salarii compensatorii. La Mechel Campia Turzii mai raman circa 230 de persoane care asteapta depunerea de catre administratorul judiciar a planului de reorganizare judiciara, in 5 decembrie, pentru a vedea care va fi viitorul combinatului. Acesta plan trebuia depus mai demult, dar s-a tot amanat depunerea lui”, a spus Pascu.

Potrivit acestuia, cei 230 de angajati care mai raman la Mechel Campia Turzii au de lucru, in conditiile in care se inregistreaza comenzi din partea unor parteneri ai societatii.

Administratorul judiciar care se ocupa de Mechel Campia Turzii dupa intrarea in insolventa a anuntat conducerea sindicatului, in 29 iulie, despre intentia de concediere colectiva a 134 de angajati, acestia urmand sa primeasca trei salarii compensatorii.

Atunci, liderul de sindicat al Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, declara ca procedura de concediere colectiva declansata este legala, in conformitate cu Codul Muncii. Anterior, mai exact la inceputul lunii iulie, administratorul judiciar al combinatului Mechel Campia Turzii, care a intrat in insolventa in 17 aprilie, a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajati ai societatii, masura fiind considerata atunci „ilegala” de catre sindicat.

Tribunalul Comercial Cluj a admis, in 17 iulie, solicitarea sindicatului de la Mechel Campia Turzii de anulare a procedurii de concediere a celor peste 140 de angajati ai combinatului si a dispus anularea preavizelor acestora. Presedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Motu, declara ca procedura de concediere colectiva derulata in cazul angajatilor de la Mechel Campia Turzii nu a fost legala.

Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii (INSI) este a treia fosta companie a grupului Mechel care a solicitat intrarea in insolventa.

 

NapocaNews