ACS Poli Timisoara a obtinut o victorie mare in ultimul meci al etapei cu numarul 11 din Liga 1. Banatenii s-au impus cu scorul de 2-1 pe terenul Universitatii Cluj la debutul lui Aurel Sunda pe banca tehnica.

Intalnirea disputata pe un Cluj Arena pe cat de modern, pe atat de gol, a inceput cu oaspetii ceva mai decisi, banatenii incercand sa ameninte poarta lui Veselovsky inca din primele minute.

Treptat s-a ajuns la un joc de uzura, lipsit de ocazii si, prin urmare, deloc spectaculos. Dupa un sfert de ora de protest, intr-una din peluze si-a facut aparitia si micuta galerie a „studentilor” clujeni, „ultrasii” parasind tribunele pe final.

Oaspetii au deschis scorul in prelungirile primei reprize, golgheterul echipei, Szekely, punctand dintr-un penalti obtinut de Nanu dupa o interventie imprudenta a lui Rilke.

Partea secunda a insemnat o lupta disperate a jucatorilor Universitatii pentru golul egalizator. Balde a fost aproape de a marca, insa a fost blocat in ultimul moment iar scorul a ramas cel de la pauza.

A venit insa si minutul 83, atunci cand Cristocea a centrat foarte bine pentru Abrudan, care a inscris cu o lovitura de cap. N-a fost remiza pe Cluj Arena pentru ca Nanu a scos inca un penalti in ultimul minut de joc, Gorobsov fiind cel care a transformat lovitura de la 11 metri.

Timisoara castiga la Cluj iar Universitatea se afunda tot mai mult in subsolul clasamentului, avand sanse minime de a evita retrogradarea. U Cluj s-a făcut de râs

Echipele de start:

U Cluj: Veselovsky – Rilke, Szilagy, Abrudan, Mendy – Balde, Takacs – Tarnacop, Cristocea, Borza – Lemnaru
Rezerve: Dolha, Ciupe, Neag, Kovacs, Andrei Lungu, Calcan, Ursu

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Seroni, Ov. Petre, Poparadu – Gorobsov, Trandu – Popovici, Keita, Nanu – Szekely
Rezerve: Kirev, Belu, Marovic, Barbut, Boldea, Furtado, Balaure

M.D.