Prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, a somat, marţi, conducerea Bibliotecii Judeţene şi pe cea a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) să arboreze drapelul României pe sediile în care îşi desfăşoară activitatea, partidului solicitându-i-se, totodată, să înlăture steagul Ungariei.

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a declarat că Biblioteca Judeţeană „Kajoni Janos” a fost somată întrucât nu respectă prevederile Legii nr. 75 din 1994 privind arborarea drapelului României şi ale HG nr.1157/2001, pentru aprobarea normelor de arborare a drapelului României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceeaşi somaţie a fost trimisă şi conducerii PPMT, căreia i s-a solicitat, totodată, să înlăture drapelul Ungariei de pe faţada clădirii în care îşi desfăşoară activitatea.

Directorul Bibliotecii Judeţene „Kajoni Janos”, Kopacz Katalin Maria, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nearborarea drapelului naţional la intrarea în instituţie nu a fost un gest de „rea-voinţă”, doar că, după mutarea în noul sediu (în 18 decembrie 2012), nu s-a mai gândit să arboreze steagul ţării.

„Pur şi simplu, nu ne-am gândit să arborăm steagul, dar acum am aflat că n-am respectat legislaţia, nu din rea-voinţă, chiar mâine (miercuri – n.r.) va fi gata suportul şi s-ar putea ca în cursul zilei să fie arborat şi steagul. Dacă nu, în câteva zile sperăm să se rezolve această problemă”, a expliat ea.

Mediafax