Într-o declarație de presă la o televiziune neoprotestantă, cu conexiuni securiste (prin patronul ei, desigur), Victor PONTA, cel mai instabil premier român al perioadei post decembriste, a lăsat să-i scape faptul că, săptămâna viitoare, va efectua o vizită în S.U.A. Cu acel prilej, moderatorul emisiunii, pastorul Mihai GÂDEA, a anunțat, brusc, că și el, însoțit de alți doi vlăjgani ai televiziunii ce controlează și conduce, se vor afla tot atunci în SUA, la invitația cuiva extrem de secret (poate încă nu făcuse rost de invitație și de aceea nu a îndrăznit să precizeze numele celui care i-ar fi invitat), ba chiar că de acolo va realiza obișnuitele-i duplexuri. După cum se știe, de când motanul Felix a devenit monarhist convins și a poruncit slujirea regelui nicicând încoronat (la fel ca și colegii lui din clanul Cioabă) al României, Mihai von Hohenzollern, chiar cu prețul aruncării țării într-o stare de complet haos, au început, la comanda cercurilor externe direct interesate în afacere, ca respectivului post de televiziune să-i fie acordate, subit și inexplicabil, tot felul de premii importante de către instituții care păreau credibile și neimplicate în jocuri murdare cu firme ale unor foști colaboratori ai Securității. La rândul lor, confrații neoprotestanți (din Europa de Vest și de peste Ocean) ai pastorului Gâdea ostenesc ca acesta să aibă mereu drept parteneri de dialog tot felul de oficiali occidentali și nord americani importanți (mulți dintre ei tot neoprotestanți declarați și notorii sau interesați direct în restaurarea monarhiei), pentru a asigura televiziunilor felixiene un oarecare avantaj (de rating și, implicit, de încasări din publicitate) în raport cu concurența internă.

Fără acest ajutor, ar fi greu să se pretindă, așa cum o fac, fratele Gâdea și oștenii lui, mai des decât ar presupune-o și impune-o bunul simț, cum că sunt cea mai titrată, medaliată și cea mai urmărită televiziune din România.

Înainte de a-și anunța vizita în SUA, nesigurul premier V. Ponta, cel care, altfel, se sucește de fiecare dată cu o viteză uimitoare: ce susține acum, schimbă, fără nici un fel de mustrări de conștiință, în clipa următoare, a anunțat că, chipurile! de dragul țării, ar urma să redeschidă o serie de mine, pe care tot partidul său le închisese nu de mult pe considerentul c-ar fi nerentabile. Acum, brusc, aceleași mine ar da semne că ar fi rentabile. Nimeni nu știe prin ce miracol! Nu pentru România, se înțelege, ci pentru cei cărora urmează a le fi făcute plocon.

Dacă vă întrebați de unde această nouă schimbare de macaz la premierul Ponta, vă spun că, de fapt, anunțul său are legătură directă cu chemarea lui la ordine de către Marele Licurici.

Pe timpul vechii, criminalei și dezastruoasei guvernări a lui Boc, o serie de firme occidentale, îndeosebi nord americane, au fost sprijinite oficial, fără rușine, la spolierea avuției noastre naționale. Să ne reamintim că, între altele, inclusiv avizul dat firmei Chevron pentru gazele de șist a fost dat pe șest de urmașul lui Boc, premierul Odicolon, în speranța că, astfel, va putea fi salvată guvernarea PDL-istă. De pe urma acestei vânzări de bogăție națională a beneficiat, însă, doar Traian BĂSESCU, salvat de nord americani după suspendarea de anul trecut.

Între timp, după instalarea guvernării USL, lucrurile păreau a se schimba. Dar, prin măsuri și declarații pripite, interesele spoliatoare ale unor pretinși investitori nord americani au intrat serios în impas. Iată că încă nu se poate demara jefuirea rezervelor de cupru, a celor aurifere, argintifere, de metale rare, iar mai nou și a gazelor de șist. Or aceasta a încordat la maxim nervii celor din spatele acestor afaceri de tip mafiot, cu legături directe cu membri ai Administrației OBAMA.

Prin urmare, Departamentul Statelor Unite a decis chemarea la ordine a administratorului coloniei care se numește România, așa zisul ei prim ministru, spre a da explicații de ce nu este în stare să protejeze interesele americanilor care se află în spatele tuturor afacerilor enunțate mai sus.

Fiind avertizat de vulpoiul Adrian NĂSTASE, Victor PONTA a dat semnale că a înțeles mesajul, cu mult înainte de a pleca de la București: vedeți, nu am fost în stare, nici măcar cu ajutorul jandarmilor și mascaților, să îi determin pe amărâți mei români să închidă ochii la hoțiile cu care eu, ca prim ministru, sunt întrutotul de acord. Dar, ca să nu vă supărați și nici să pierdeți prea mult, uite, redeschid doar pentru îndestularea voastră o serie de mine, de unde vă veți recupera însutit pierderile făcute prin cumpărarea unor reclame nerușinate, vreme de ani de zile, în aproape toată mass media scrisă și audiovizuală a acestei țări.

Demersul lui Victor Ponta pare să aibă și o altă semnificație. După cum se știe, anul viitor vor avea loc alegeri prezidențiale. Iar el, în pofida repetatelor dezmințiri, dar și a prea insistentelor sale declarații de prietenie față de zeul somnului parlamentar cu aspirații prezidențiale, pare a fi decis ca, totuși, el să fie Alesul. Dar, ca lucrurile să fie clare – poate și aici Adrian Năstase a avut un cuvânt greu și decisiv – e bine să ai și acceptul Washingtonului. Dar, tot Năstase o fi spus, e bine să nu te duci la ei cu mâna goală. Trebuie să oferi ceva mult mai atrăgător și mai consistent decât a făcut-o el însuși cu proiectul construirii unei autostrăzi, proiect încredințat, spre enervarea partenerilor din U.E., unei firme nord-americane agreate și susținute de președintele în funcție, pe șest, fără licitație. Niște mine, cu rezerve substanțiale, dar și cupromisiunea că, în viitor, el, Ponta, va pune armata și mascații pe cei ce vor mai îndrăzni să mai zădărnicească cumva vânzarea de țară, pe motiv că aceștia ar comite fapte de natură penală, i-ar putea determina pe viitorii interlocutori ai primului ministru să închidă ochii la bâlbâielile lui de până acum, ba chiar să îl prefere pe el în jilțul de la Cotroceni.

Indiferent care ar fi adevăratele motive în spatele acestei rapide și grăbite vizite a lui Ponta la Washington, rezultatele ei nu se anunță de bun augur pentru poporul român. Cu siguranță că, în urma ei, vom fi și mai săraci, furați și de puținul ce ne-a mai rămas. Căci, cu adevărat, tot la televiziunea felixiană, s-a precizat de un alt trepăduș de serviciu, că până și prietenia cu SUA are un preț. (Pe care îl plătim, de ani de zile, cu vârf și îndesat, fără absolut nici un beneficiu pentru popor și țară).

Unii dintre noi simt deja de mulți ani acest crunt adevăr!.

Rapid informat de demersurile lui Victor Ponta, motanul Felix a considerat că e și pentru el un moment de a-și mai spăla din păcate și de aceea a decis rapid să-și trimită desantul neoprotestant și teleast peste Ocean. Ca nu cumva schimbătoruil premier să ia acolo deciziiu ce i-ar putea afecta și propriile sale interese. Care nu sunt nici puține, nici atât de ortodoxe pe cât se susține cu mare risipă de vorbe.

Alin DRUGĂ