Cifrele oficiale au indicat o participare a 15.000 de unguri la marşul „secuilor”, însă preşedintele PPMT, Toro Tibor, susţine că în realitate au fost peste 100.000 de participanţi.

Deşi doar câteva sunte de persoane s-au declarat secui la ultimul recensământ oficial organizat în România, mitingul organizat la finalul săptămânii trecute a fost intitulat al „secuilor”.

Toro Tibor a declarat astăzi că numărul mare de participanţi este un semn al popularităţii autonomiei în rândul cetăţenilor de rând, nu doar printre politicienii unguri. Halucinant este că tot astăzi, acelaşi Toro Tibor a spus că doar PPMT a organizat 3 autocare cu participanţi din Oradea, Satu Mare şi Cluj.

Mai mult, el crede că autonomia zonei centrale a României este o soluţie bună şi pentru românii de acolo, care astăzi nu primesc finanţare din partea Consiliilor Judeţene pentru proiectele lor culturale. Dar oare cine conduce acele instituţii?

Toro Tibor afirmă că soluţia autonomiei poate fi benefică şi pentru alte regiuni ale României, cum sunt Dobrogea, Banatul şi chiar Ţara Moţilor.

Chiar dacă prin proclamaţia citită la finalul marşului este vehiculată ideea instigării la nesupunere civică şi a încălcării unor articole din Constituţie, preşedintele PPMT spune că organizatorii – care s-au ales în acest sens cu plângeri penale din partea parlamentarilor PSD – au utilizat doar metode democratice pentru a propune soluţii benefice pentru România.