România se întoarce la totalitarism. Este concluzia declaraţiilor de ultimă oră făcute de liderul PNL, Crin Antonescu. În efervescenţa fără scrupule cu care îşi pregăteşte drumul spre preluarea integrală a puterii de către partidul liberal, rectae ajungerea sa la Cotroceni, acest personaj politic calcă pe orice, inclusiv pe cadavre. Şi când spun asta, mă refer la cadavrul democraţiei româneşti, şi aşa schiloadă şi costelivă, de până acum.

În preparativele accederii la putere a oricărei lichele politice de pe Dâmboviţa intră -a devenit o tradiţie – măgulirea, prin prestarea cu slugărnicie a unor servicii, a acelor puternice cercuri de lobby grupate în jurul a ceea ce chiar unii evrei numesc “Industria Holocaustului”. Toţi, dar absolut toţi politicienii români din 1990 încoace, de la Iliescu şi Văcăroiu şi până la Băsescu şi Victor Ponta, au procedat la fel, pupând papucul foştilor bolşevici regrupaţi după revoluţie sub haina cercetătorilor holocaustului. Desigur, în detrimentul poporului român.

Ceea ce îl diferenţiază însă pe Antonescu de predecesorii săi este faptul că acesta face serviciile avant la lettre, în avans, nemaiaşteptând să vadă dacă frenetica sa slugărnicie se va concretiza şi în ajungerea sa pe scaunul prezidenţial.

Astfel, cu superficialitatea tâmpă cu care deja ne-a obişnuit, de pe poziţia de şef al celui de-al 2-lea partid guvernamental, Crin Antonescu anunţă depunerea unei iniţiative legislative care, dacă va fi votată de Parlament, va arunca fără drept de apel în puşcărie mii de persoane, atât tineri, cât şi octogenari foşti deţinuţi politici care nu au înţeles să se dezică de idealul politic al tinereţii lor nici măcar sub teroarea lagărelor de exterminare ale regimului comunist, cu atât mai puţin nu o vor face azi, sub domnia lui Crin cel adormit.

În realitate, proiectul de lege cu pricina nici măcar nu are ca autori pe liberali. El aparţine şefului Institutului “Ellie Wiesel”, neomarxistul Alexandru Florian (fiul evreului comunist Radu Florian, venit pe tancurile sovietice în 1944 pentru a bolşeviza România) şi a fost introdusă pe lista priorităţilor legislative ale Guvernului Ponta în septembrie 2012, cu termen de finalizare pînă la sfârşitul anului trecut. Dificultăţile în administrarea ţării cauzate de incompetenţa guvernului USL , dar şi agitaţia cercurilor legionare în urma semnalului de alarmă tras de noi în ianuarie a.c., au determinat însă temporizarea acestei iniţiative legislative.

Iar scoaterea ei acum pe tapetul Parlamentului sub culorile PNL face parte din strategia lui Crin Antonescu de a se delimita tot mai mult de guvernarea USL, lăsându-l pe Victor Ponta managerul eşecului general al acestei guvernări. Nu m-ar mira ca Anotnescu să-i reproşeze lui Ponta până şi tergiversarea acestui serviciu adus holocaustologilor de la “Elie Wiesel”.

În mare, proiectul de lege al cărui conţinut îl cunoaştem de la începutul anului, prevede modificarea şi completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob cu diferenţa că vor fi interzise în mod explicit simbolurile şi organizaţiile cu caracter legionar.

Deputatul PNL, George Scutaru, co-iniţiator al proiectului de lege în colaborare cu Institutul „Elie Wiesel”, a declarat că „între faptele, simbolurile şi organizaţiile interzise vor fi introduse şi acelea cu caracter legionar pentru a ţine cont de o realitate istorică. Această referire este perfect justificată de politica rasială promovată între septembrie 1940 şi ianuarie 1941 de guvernarea legionară, de atrocităţile comise la adresa cetăţenilor de origine iudaică şi nu numai. Totodată se introduce în lege şi o definiţie dată Holocaustului pe teritoriul României astfel încât această să introducă şi persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român pe teritoriile administrate de acestea în perioada 1940 – 1944”.

În felul acesta, Crin Antonescu va pune în practică, involuntar, o cabală a numelor, reeditând prigoana antilegionară declanşată în 1941 de un alt Antonescu.

Ceea ce nu va putea Antonescu justifica este problema creată în raport cu modul în care legionarii au fost trataţi de SUA şi statele Europei occidentale din 1945 şi până în prezent, beneficiind de toate drepturile de organizare şi manifestare sub titulatura Miscării Legionare, colaborând cu structurile acestor state şi fiind ocrotiţi de acestea. Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă ar fi cum spune Antonescu, ar însemna că statul român a acordat, de 24 de ani, indemnizaţii de deţinut politic la sute de mii de fascişti, condamnaţi de comunişti pentru activitate legionară.

Dar asta va face subiectul articolelor ce vor urma în seria pe care o deschidem astăzi sub genericul “Prigoana”.

Florin DOBRESCU, Sursa: Buciumul