Primarul Emil Boc doreşte să molipsească clujenii cu hărnicia lui. La iniţiativa Kaizen România, edilul municipiului Cluj-Napoca a lucrat de zor în Parcul Detunata, unde a dat cu mătura, a curăţat rugina cu şpaclul şi a vopsit un foişor.

„Curăţenia trebuie să devină un mod de viaţă şi niciodată nu eşti nici prea tânăr nici prea bătrân să faci curăţenie. Nimănui nu îi cad galoanele dacă face curăţenie, indiferent dacă e bogat sau sărac, primar sau simplu cetăţean, indiferent de poziţia socială pe care o ai. Curăţenia este un mod de viaţă care te ajută să-ţi ordonezi viaţa mai bine şi să trăim într-un mediu mai plăcut cu toţii. Nimeni nu este scutit de o asemenea muncă şi nu îi este interzisă”, a declarat Emil Boc.

„Mesajul japonezilor este acesta despre care v-am vorbit: nu contează că eşti tânăr sau bătrân, că ai bani sau nu ai bani, eşti cetăţean sau primar, curăţenia trebuie să fie un mod de viaţă pentru fiecare dintre noi acasă, în parc, la locul de muncă pentru că prin asta ne ordonăm viaţa, suntem mai buni şi avem un mediu înconjurător mai curat”, a adăugat edilul.

Totuşi, Emil Boc recunoaşte că acasă soţia sa este pe primul loc la curăţenie.