Principele Radu i-a propus astăzi preşedintelui Academiei de Ştijnţe din Moldova, Gheroghe Duca, “două modalităţi de unire imediată a Moldovei cu România”. Principesa Moștenitoare Margareta a României a fost decorată, astăzi, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Științe a Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii, în care principele Radu a susținut și un discurs.

“Poate că pare o glumă, dar nu e. Vreau să vă propun două modalități de unire imediată — una ar fi să facem repede o autostradă de la București la Chișinău și a doua este să facem ca șinele de cale ferată să aibă aceeași distanță între ele), a declarat reprezentantul Casei Regale.

“Vom încerca de aici încolo, atât generația noastră, cât și a șasea generație regală, să nu mai venim aici în vizită, să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituțională, cum ar fi cele din domeniul sănătății, social, al culturii, cât și cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre’, a mai spus principele Radu.

Sursa: Cotidianul