Un protest faţă de legea eutanasierii câinilor comunitari a avut loc marţi în faţa Consulatului României din oraşul italian Milano, participanţii având pancarte pe care scria „Ruşine România!”.

Aproximativ 15 persoane au participat la protestul organizat în faţa Consulatului României din Milano, relatează ziarul La Repubblica, prezentând imagini de la eveniment. Manifestanţii aveau steaguri ale României şi pancarte prin care exprimau nemulţumire faţă de legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi.

În urmă cu două săptămâni, eurodeputatul liberal italian Andrea Zanoni i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu pentru a exprima nemulţumirea faţă de legea privind eutanasierea maidanezilor, politicianul adresându-se şi Comisiei Europene pentru adoptarea de reglementări la nivel UE privind animalele.

Situaţia din România a stârnit indignare în rândul asociaţiilor pentru protecţia animalelor din Italia, care au lansat apeluri la organizarea de proteste în faţa misiunilor diplomatice ale României, pentru revizuirea legii privind eutanasierea maidanezilor. „Lucrăm la o scrisoare deschisă care se adresează ambasadorilor, consulilor, reprezentanţilor României în Italia. Reacţiile şi imaginile care vin din România sunt inacceptabile”, afirma, pe 14 septembrie, Susanna Chiesa, liderul unei asociaţii de profil din Italia.

Sursa: Mediafax