Aproximativ 200-300 de oameni din localitatea vasluiană Pungeşti au reluat protestul faţă de compania americană Chevron. Aceştia au format un nou lanţ uman, mulţi dintre ei fiind acolo de azi-noapte înfruntând frigul.

Utilajele Chevron au părăsit zona în această dimineaţă. La faţa locului a fost prezent şi prefectul de Vaslui, Radu Renga, care, însă, a fost huiduit şi bruscat uşor de protestatari. După ce oamenii i-au reproşat violenţele de la protestul de ieri, prefectul le-a explicat că nu a murit nimeni, iar jandarmii au primit ordin să fie paşnici.

Peste noapte, la Pungeşti au rămas aproximativ 200 de protestatari şi 100 de jandarmi şi nu s-a înregistrat niciun eveniment. În acelaşi timp, în mijlocul protestatarilor a fost în permanenţă un echipaj al Ambulanţei Vaslui.

De asemenea, Ambulanţa Vaslui a suplimentat personalul în aceste zile, chemând medici din concediu şi din libere pentru a putea asigura două echipaje speciale pentru evenimentele de la Pungeşti.

Zi agitată, miercuri, în satul vasluian Siliştea, din comuna Pungeşti. În cea de-a treia zi de proteste, peste 200 de săteni au format un lanţ uman în faţa primelor utilaje aduse în localitate de compania americană Chevron, care a obţinut, la începutul lunii, autorizaţia de explorare pentru gazele de şist. Localnicilor din Siliştea li s-au alăturat, spre seară, circa 200 de bârlădeni.

Mitingul s-a transformat, însă, într-un joc al acuzaţiilor între protestatari şi autorităţi, dar şi într-un război al edililor. Pentru cei peste 400 de protestatari, adunaţi de-a lungul zilei de miercuri în stradă, au fost mobilizate forţe impresionante de ordine, atât din Vaslui, cât şi din Bacău.

Sursa: Adevarul