O parte din terenurile din cartierul clujean Mănăştur, retrocedate foştilor proprietari, cauzează probleme locuitorilor din zonă.

În urma cererilor depuse încă din 1991, Autoritatea Naţională pentru Recuperarea Proprietăţii a aprobat retrocedarea unui teren în suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi de pe strada Mehedinţi, unde sunt construite trei blocuri ANL.

Prin această decizie, locatarii imobilelor au fost lăsaţi fără cale de acces. În plus, pe respectivul teren a fost concesionată o parcelă, unde în prezent se construieşte o biserică.

Reprezentanţii primăriei spun că acestă decizie de rerocedare nemulţumeşte atât administraţia cât şi foştii proprietari care nu se pot folosi de terenurile pe care le-au primit.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii clujene, Oana Buzatu, a declarat că hotărârea Comisiei de la Bucureşti a fost atacată în instanţă, în încercarea de a bloca retrocedarea în natură.Prin procesul pe care l-a intentat, municipalitatea încearcă să determine un schimb de terenuri cu proprietarul sau despăgubirea acestuia în bani, în schimbul retrocedării în natură.

Citeste mai mult pe Radio Cluj