Stadioanele din Ungaria s-au transformat, in ultimele luni, intr-un loc ideal pentru proferarea jignirilor la adresa romanului, pe fondul rivalitatii alimentate si de duelul din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014.

Romania si Ungaria lupta pentru locul secund ce duce la barajul pentru Cupa Mondiala, iar vecinii nostri au transformat ultima etapa de campionat intr-un moment perfect pentru a jigni poporul roman.

„Romanii sunt niste gunoaie”, „Romani imputiti!” si „Transilvania va fi Ungaria” – sunt doar cele mai blande scandari folosite de suporterii maghiari.

Derapajele cele mai grave s-au inregistrat la meciul dintre Videoton si Ujpest, in care galeria oaspetilor a jignit timp de 90 de minute Romania.

Drept urmare, Federatia Maghiara de Fotbal a decis sa intervina si a amendat clubul Ujpest cu 400 de mii de forinti (aproximativ 1.300 de euro).

„Suporterii lui Ujpest au folosit scandari nu doar ofensatoare, ci dispretuitoare la adresa poporului roman”, si-a motivat Federatia decizia.

Nu este pentru prima data cand autoritatile maghiare intervin pentru a pedepsi scandarile la adresa poporului roman, insa sanctiunile date nu ii potolesc pe vecinii nostri.

Recent, si FRF a fost amendata de FIFA cu aproximativ 85 de mii de euro pentru ca suporterii nationalei au scandat „Afara cu ungurii din tara”, in timpul meciului direct din preliminarii.

Sursa: Ziare.com