Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj au prezentat investitorilor din toată lumea proiectele Cluj Inovation City şi Tetapolis, înregistrând un succes din acest punct de vedere.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai peste 30 de ţări, care şi-au susţinut marile proiecte pentru care doresc să atragă investitori.

„Investitorii străini s-au arătat deosebit de interesaţi de aceste proiecte, dar în mod special şi de politica Primăriei Cluj-Napoca de susţinere a clădirilor verzi prin oferirea unei reduceri de 50% la taxele şi impozitele locale pentru cei care constuiesc astfel. Am înţeles că suntem una din puţinele oraşe din Europa care oferă un asemenea sprijin”, a declarat, astăzi, primarul Emil Boc.

Acesta speră ca cele două mari proiecte să atragă la Cluj-Napoca o mulţime de firme din domeniul IT, dar şi din domenii conexe precum medicina sau industriile creative.

Printre punctele forte ale municipiului se numără calitarea înaltă a forţei de muncă bine-instruită, costul redus al forţei de muncă, nivelul ridicat de trai, infrastructura relativ bună şi recunoaşterea la nivel mondial a oraşului ca centrul de artă şi cultură.