Spirulina este considerata astazi una dintre cele mai nutritive plante, considerata ca avand proprietatile tamaduitoare cele mai puternice din cele peste 30.000 de specii de alge care exista.

Spirulina prezinta un continut ridicat in micro si macronutrienti, iar unele substante care se gasesc in spirulina sunt rar intalnite in alte plante. Asadar spirulina reprezinta cea mai buna sursa pentru unii nutrienti benefici organismului.

CE CONTINE SPIRULINA?

Spirulina este cunoscuta cu un continut de peste 280 de substante bio-active, unele dintre acestea fiind rare in natura.

spirulina beneficii

Spirulina este bogata in enzime, proteine, minerale, vitamine si alti factori care fac ca aceasta planta sa fie considerata una dintre cele mai nutritive.

Dupa laptele matern, spirulina contine cea mai mare concentratie de acid linoleic, o substanta indispensabila organismului, implicata in multe procese metabolice, inclusiv in cele de slabire.

Spirulina este de asemenea considerata de zeci de ori mai bogata in proteine de buna calitate decat soia.

SPIRULINA CONTINE VITAMINE SI MINERALE, PRECUM:

Vitamine din complexul B;
Vitamina A;
Vitamina E,
Cantitati moderate de vitamine C;
Vitamina K, ultila in coagulare;
Vitamina D
Fosfor;
Spirulina este bogata in zinc;
Fier;
Magneziu;
Concentratie moderata in calciu;
Potasiu;
Seleniu etc.
Spirulina este de asemenea bogata in fibre, stimuland functiile tubului digestiv.

PIRULINA: BENEFICII UIMITOARE PENTRU SANATATE

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA TUBULUI DIGESTIV

Spirulina contine fibre si nutrienti care ajuta in combaterea constipatiei, preventia hemoroizilor, dar si in detoxifierea colonului si reducerea riscului pentru cancer digestiv sau cancer de colon.

 

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA CREIERULUI SI STARII PSIHICE

Efectele spirulinei asupra sistemului nervos si a starii spihice sunt importante. Prin continutul de seleniu, dar si de acizi grasi si vitamine din complexul B, spirulina ajuta in preventia depresiei, stimuland secretia de serotonine – hormonii fericirii.

De asemenea spirulina asigura o parte din substantele necesare mentinerii integritatii membarnelor neuronale.

Spirulina stimuleaza memoria si incetineste procesele de imbatranire.

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA FICATULUI

Spirulina este un bun protector hepatic, stimuland totodata regenerarea hepatocitelor (celulele ficatului). Spirulina este des recomandata persoanelor cu afectiuni hepatice.

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA VASELOR SI INIMII

Spirulina creste tonusul vascular, regleaza tensiunea, scade colesterolul si protejeaza inima. Spirulina scade riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA RINICHILOR

Spirulina detoxifica rinichii, sporeste eliminarea produsilor de metabolism si faciliteaza eliminarea depunerilor, prevenind pietrele si nisipul la rinichi (litiaza renala). Spirulina scade riscul infectiilor urinare joase, in special riscul de cistita.

BENEFICIILE SPIRULINEI ASUPRA VEDERII

Spirulina este bogata in vitamina A, o vitamina esentiala celulelor din retina. Astfel ca aceasta alga-minune ajuta in mentinerea acuitatii vizuale, dar protejeaza ochiul de degenerescenta maculara, de cataracta si glaucom.

BENEFICIILE SPIRULINEI IN CURELE DE SLABIRE

Spirulina accelereaza usor metabolsimul si creste arderile grasimilor in organism. Este indicata in curele de slabire, dar si in mentinerea siluetei.

BENEFICIILE SPIRULINEI IN FRUMUSETE

In frumusete spirulina este folosita in tratamente corporale, dar si tratamente pentru ten. Are proprietati hranitoare si hidratante, detoxifiind pielea, ameliorand acneea si reducand ridurile. Spirulina confera pielii elasticitate si un aspect.

Sursa: Healthy