Arhiepiscopia Clujului și Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Cluj vor organiza în luna noiembrie o tabără de formare pentru tinerii clujeni și bistrițeni. Tabăra va fi intitulată “Avantajele voluntariatului” și va avea loc în perioada 22-24 noiembrie la Colibița, în județul Bistrița-Năsăud. Se pot încrie pentru a participa tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Tabăra va include un program diversificat cu discuții pe tema avantajele voluntariatului, sesiuni video despre „Voluntariatul în Biserică”, jocuri de grup, cântece la chitară, ateliere practice de litografii, teatru și modelaj, precum și drumeții.

Potrivit coordonatorului activităților de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, Radu Copil sunt disponibile pentru tabăra de formare de la Colibița aproximativ 50 de locuri, dintre care 35 au fost alocate județului Cluj, iar 15 au fost oferite Asociației tinerilor creștini ortodocși din județul Bistrița-Năsăud. Taxa de participare va fi de 60 de lei și va include toate cheltuielile legate de transport, cazare și masă. Cei interesați se pot înscrie în această perioadă la responsabilii asociațiilor tinerilor creștini ortodocși din cele două județe. În cazul în care vor fi mai mulți doritori decât locurile disponibile, reprezentanții Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Cluj vor lua în calcul organizarea ediției a II-a a taberei în weekend-ul următor.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea