Echipele  Ligi ale Franţei vor să boicoteze etapa a 11-a, în semn de protest faţă de ameninţarea legii care ar impozita cu 75% salariile de peste un milion de euro

Într-o perioadă în care Europa este sugrumată de criză, francezii caută bani la cei care primesc prea mulţi. Astfel, Guvernul vrea să impoziteze cu 75% salariile care depăşesc un milion de euro pe an. Aşa cum se aştepta toată lumea, cel mai afectat va fi fotbalul.

Oameni implicaţi în fenomen susţin însă că această lege ar îngropa fotbalul francez. Cluburile din Hexagon nu şi-ar mai permite să plătească jucători valoroşi, iar calitatea campionatului ar scădea considerabil. Automat, veniturile din drepturile tv sau marketing s-ar prăbuşi, deci şi mai puţini bani pentru fotbal.

De aceea, echipele din Ligue I, dar şi din liga secundă, ameninţă cu boicotarea etapei a 11-a, care este programată pentru week-end-ul 25, 26, 27 octombrie, anunţă goal.com, ediţia în franceză. Cluburile vor astfel să atragă atenţia că această lege poate distruge fenomenul fotbalistic în Franţa.

Există însă şi un caz fericit în campionatul Franţei. AS Monaco este scutită de plata impozitele. Motivul? În Principat veniturile sunt scutite de taxe.

Sursa: Pro Sport