An de an, în preajma Halloweenului, destinații „înspăimântătoare” din România își fac apariția în diverse topuri sau trasee recomandate de presa internațională de profil. Castelul Corvinilor, Castelul Bran sau Pădurea Hoia-Baciu sunt printre destinațiile abonate la astfel de articole, datorită legăturilor cu legenda lui Dracula, în primele două cazuri, sau a presupuselor fenomele paranormale, în cel de-al treilea.

Anul acesta, Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă într-un top al celor mai înfiorătoare locuri din Europa de prestigiosul cotidian britanic The Guardian, care „desființează”, în schimb, Castelul Bran, scrie cluj.travel.

„Turiștii amatori de destinații horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îți dea fiori reci. Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraș al României, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într-o țară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase povești de groază, cu stafii și apariții de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o atmosferă de tip Blair Witch”, scrie The Guardian.

Citeşte continuarea pe cluj.travel.