Decontarea abonamentelor de transport pentru elevii care fac naveta pentru a ajunge la școala situată în altă localitate decât cea de domiciliu este o obligație prin lege. Prevedere pe care Guvernul și Ministerul Educației Naționale nu o respectă, în mod voit, spune senatorul clujean Alin Tişe.

“Situația este critică, din nou, pentru copiii din familiile nevoiașe, pentru că autoritățile nu au vrut să plătească obligațiile pentru acest an școlar. Pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse, acest ajutor din partea statului este binevenit și încurajează prezența la școală.

Pe lângă şcoli cu mobilier vechi şi manuale foarte uzate, elevii din România mai dau şi sume importante de bani pentru abonamentele de transport. În acest context, Guvernul României trebuie, cu celeritate, să emită o Ordonanță de Urgență pentru plata imediată a sumelor restante către elevi, întrucât se justifică urgența și necesitatea finanțării acestei măsuri, chiar din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, declară Tişe.

Senatorul PDL a ridicat această problemă stringentă de mai multe ori, atât în cadrul unei conferințe de presă, dar și prin intermediul unor interpelări adresate Ministrului Educației Naționale. Demersurile și legea au fost tratate cu ignoranță de minister, chiar dacă este un drept al copiilor, de aceea, PDL îi solicită demisia ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, pentru nerespectarea legii.

Numai la nivelul judeţului Cluj aceste restanţe ajung la peste 2 milioane de lei.